De Vereniging

De Vereniging

Muziekvereniging Wilhelmina is in 1946 opgericht en bestaat uit circa 35 leden.

Wilhelmina is een gezellige muziekvereniging die uit de kleine dorpsgemeenschap van Zwammerdam niet weg te denken is. Bij verschillende festiviteiten zoals Koninginnedag en de intocht van Sinterklaas zorgt muziekvereniging Wilhelmina voor de muzikale omlijsting. Ook geeft het fanfare orkest elk jaar een concert in het dorpshuis op het terrein van stichting Ipse De Bruggen in Zwammerdam.

Vanaf 1998 zijn er tevens leden die samen een dweilorkest vormen, genaamd de Maenespuiters. Door de jaren heen is het dweilorkest al bij vele feesten en evenementen gevraagd en geweest in Zwammerdam en daarbuiten.

Wekelijks repeteren we in het Nutsgebouw aan de Brugstraat in Zwammerdam.

De fanfare elke dinsdagavond van 19:45 uur tot 22:00 uur.

Voor meer informatie kunt u gebruik maken van het contactformulier op deze site.

De Dirigent

 Wilhelmina staat onder muzikale leiding van dirigent Bastiaan Peek. Bastiaan heeft aan het conservatorium van Amsterdam het diploma hafabra behaald bij Danny Oosterman. Hij heeft eerste en tweede fase Tuba gestudeerd bij Piet Joris aan het Conservatorium Utrecht. Is sinds 2013 tubaïst van de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ te Assen. Dirigeert de fanfare Eendracht uit Afferden en sinds 2009 ook het jeugdorkest en het fanfare orkest van Muziekvereniging Wilhelmina.

Dirigent Bastiaan Peek