Jeugd

Jeugd

Contact

Filmpjes Instrumenten van de Fanfare

Klik hier om de filmpjes te bekijken.

Algemene informatie

Lijkt het je wat om samen met anderen in een echt orkest te spelen op een blaas-of slagwerkinstrument?
Of heb je al les op een blaas- of slagwerkinstrument en ben je op zoek naar een muziekvereniging?
Dan is nu het moment aangebroken …. want wij zijn opzoek naar jeugdig talent!
 

Wat bieden we:

W2Play

W2Play (Way to Play) is de kennismakingscursus die vanuit muziekvereniging Wilhelmina – niet heel toevallig ook met een “W” – wordt aangeboden. Hier kunnen de eerste stappen gemaakt worden met het ontdekken van het muzikaal talent! Want iedereen kan muziek maken en iedereen kan plezier vinden in samen muziek maken.
Waar vroeger de nootjes en akkoorden centraal stonden staat nu het plezier en samen spelen met muziek centraal. In deze dynamische vorm wordt kennis gemaakt met diverse blaas- en percussie-instrumenten, zoals de trompet, saxofoon, trombone, bugel, drumstel en nog veel meer. Misschien passeert er zelfs wel een tuba de revue, of is het een bariton…? In ieder geval wordt er op speelse wijze de eerste stappen in muzikale wereld gemaakt.
Van het leren van de eerste noten tot aan de lol van de vreemde geluiden die uit een muziekinstrument kunnen komen, passeren alle facetten van de muziek tijdens deze cursus. In deze ontdekkingsreis wordt er nu eens niet uitsluitend uit een lesmap gewerkt, maar wordt er ingespeeld op de capaciteiten en interesses van de kinderen zelf. De lessen worden op maat gemaakt en zo ingedeeld dat iedereen op zijn eigen niveau kennis kan maken met de diverse instrumenten. Het hoogtepunt van de cursus is natuurlijk de pret van het spetterende eindpresentatie!
 
De cursus is bedoeld voor basisschoolleerlingen van groep 5 en hoger en bestaat uit ongeveer 6 workshops.
 
De eerstvolgende cursus zal komend schooljaar (2019/2020 georganiseerd worden)
 
Voor meer informatie en aanmelden kun je een mailtje sturen naar: w2play@wilhelminazwammerdam.nl of het contactformulier op deze pagina invullen.
 

De mogelijkheid om samen met anderen muziek te maken

Nog leuker dan zelf een instrument bespelen, is om samen met andere kinderen en/of volwassenen muziek te maken. Als er genoeg leerlingen zijn hebben we op dinsdagavond een speciaal leerlingenorkest, waar je na een paar maanden les te hebben gehad al kan instromen!
Je oefent met andere leerlingen dan een aantal muziekstukken, om die vervolgens tijdens een concert of optreden aan het publiek te laten horen.
 
Heb je al wat meer jaren les? Dan kun je ook instromen bij het ‘grote’ orkest, die na het leerlingenorkest op dinsdagavond repeteren.
Zowel met het leerlingenorkest als in met de volwassenen spelen we allerlei soorten gave muziek; van een bekend Top 40 nummer tot filmmuziek tot een prachtig verhalend muziekstuk.
 
Meer informatie of aanmelden? Vul het contactformulier bovenaan deze pagina in.
 
Je bent ook altijd welkom om een keer te komen kijken bij een repetitie, we repeteren op dinsdagavond van 19.45 tot 22.00 uur.
 

We bemiddelen in muzieklessen

Wilhelmina heeft goede contacten met professionele docenten die in Zwammerdam/Bodegraven muzieklessen verzorgen.
Als je lid wordt van de muziekvereniging kun je via ons muzieklessen volgen, en je kunt eventueel een instrument van de vereniging lenen, als je geen eigen hebt.

Slagwerk – Lucienne de Valk

Lucienne is geen onbekende in Zwammerdam en omstreken op het gebied van slagwerkles. Ze studeerde aan de Hoge School voor de Kunsten Amsterdam, faculteit Hilversum Conservatorium. Ze behaalde haar Praktijkdiploma Harmonie Fanfare Directie in 1991 en Diploma Docerend Musicus Klassiek Slagwerk in1992. Verder heeft Lucienne zich verder ontwikkeld in het lesgeven op Afrikaanse & Braziliaanse Slagwerkinstrumenten.

Koperblaasinstrumenten – Suzanne Baai

Saxofoon – Maaike Gerlsma

Maaike studeerde na haar opleiding aan het Koninklijk Conservatorium bij Adriaan Bosch saxofoon in Bordeaux bij Jean-Marie Londeix en in Rochester N.Y. bij Ramon Ricker.
Na terugkomst in Nederland was zij verbonden aan diverse muziekscholen en heeft daar vele leerlingen saxofoon leren spelen. Zij is nu nog steeds docent saxofoon aan de muziekschool in Gouda (tegenwoordig Cultuurhuis Garenspinnerij genoemd). Tevens geeft ze daar theorieles en dirigeert ze diverse orkesten van dat instituut.
Met haar bedrijf Wiericke Muziek verzorgt zij o.a. muziekgravures.