Archief van
Categorie: Geen categorie

Koningsdag 2021

Koningsdag 2021

Koningsspelen, kleedjesmarkt, suikerspinnen, popcorn, ijsjes eten, gezellige muziek in het dorp en via de televisie de koninklijke familie volgen op de verjaardag van onze Koning. Ook dit jaar vieren we Koningsdag, maar wel op een andere manier dan hoe we met al onze mooie tradities gewend zijn.

Zoals de meeste Dammenaren wel bekend is, rijden wij traditioneel op Koningsdag met een aantal muzikanten op een kar door het dorp voor een reveille. Vorig jaar hebben we dit moeten overslaan, maar dit jaar mochten we weer! U zult begrijpen dat met elkaar op een kar niet past binnen de geldende maatregelen. Daarom begonnen we dit jaar in zes groepjes met in totaal veertien muzikanten verspreid door Zwammerdam. Vanaf 8.15 uur hebben wij ons laten horen op verschillende plekken in het dorp. Zo’n 20 minuten later was iedereen aangekomen bij de kerk en speelden we, verspreid rondom de kerk, nogmaals gezamenlijk de reveille. We hopen dat wij u hiermee een feestelijk begin van Koningsdag 2021 hebben kunnen bezorgen.

Wij als muzikanten van Wilhelmina hebben enorm van dit moment genoten en hopen u gauw weer te mogen ontmoeten op één van onze concerten. Houdt u onze social media en website in de gaten voor de ontwikkelingen rondom ons jubileumconcert eind november 2021.

Wilhelmina Bingo

Wilhelmina Bingo

Bij Wilhelmina houden we van muziek maken. We bereiden ons tijdens onze wekelijkse repetities voor op een concert, op deelname aan een festival of op een mooie prestatie tijdens een concours. Dit seizoen konden we vanaf september met elkaar muziek maken, zelfs met de toen geldende corona maatregelen. Er was geen uitzicht op een concert, festival of concours, maar het samen muciseren is erg waardevol: het geeft ontspanning en afleiding. Op 8 december hadden we onze laatste repetitie: een week later zaten we in een strenge lockdown vanwege toenemende besmettingen. Inmiddels is er wat versoepeling geweest voor jongeren, maar uitzicht op gezamenlijk repeteren door Wilhelmina is er helaas nog niet.

In deze bijzondere tijd hebben we iedere maand contact via ZOOM, een online bijeenkomst waarbij we elkaar even ‘zien’ en spreken. Tijdens de vorige lockdown hebben we geprobeerd via dit ‘samenzijn’ muziek te maken. Vanwege de vertraging met het internet gaf dat de nodige hilariteit, maar een muzikaal hoogstandje bleef uit.

Daarom geven we tijdens deze lockdown op een andere manier invulling aan onze online bijeenkomsten. Zo hebben we afgelopen week een online Bingo gespeeld. Met bijna dertig muzikanten in beeld werden dit keer nummertjes opgelezen, in plaats van gespeeld. Een valse bingo betekende een liedje voorspelen. Blijkbaar was de verbinding goed: niemand hoefde iets voor te dragen. Tijdens het controleren van de bingo kaart werd muziek gedraaid die in het verleden door Wilhelmina is gespeeld op concerten. Dat zijn fijne herinneringen en hopelijk mogen we zeer binnenkort weer nieuwe herinneringen maken met elkaar.

Voor nu maken we er het beste van en hopelijk kunnen we gauw weer van ons laten horen!

Deze Bingo is mede mogelijk gemaakt door Bakkerij Blom, Supermarkt Zwammerdam, Sfeer Interieur, restaurant ‘t Zwaantje en Hubo Bodegraven. Veel dank voor de fantastische prijzen!

75 jaar bevrijding

75 jaar bevrijding

Vandaag is het een bijzondere dag voor Nederland. We herdenken 75 jaar bevrijding maar hebben te maken met alle maatregelen die de Corona crisis met zich meebrengt.

Als Muziekvereniging Wilhelmina kunnen we sinds medio maart niet meer repeteren en is het nog onduidelijk wanneer en hoe onze activiteiten doorgang kunnen vinden.

Toch hebben we de afgelopen tijd niet stilgezeten en met bijgaande productie willen we onze boodschap doorgeven: We’ll meet again!

Leden en bestuur van Fanfare Muziekvereniging Wilhelmina Zwammerdam.

Streekfestival 2019

Streekfestival 2019

In voorbereiding op deelname aan het concours in Hoofddorp neemt Wilhelmina weer deel aan het Streekfestival in Bodegraven op zaterdag 2 november.
U bent natuurlijk van harte welkom om te komen luisteren naar de muziekstukken die het orkest de afgelopen periode heeft ingestudeerd.

Toegangskaartjes zijn aan de zaal (Everthuis, Bodegraven) te verkrijgen. De zaal is om 12.00 open en we starten om 12.15

Wij hopen u te mogen ontmoeten.

Streekfestival 2017

Streekfestival 2017

Op zaterdag 4 november namen we deel aan het streekfestival in Bodegraven. De stukken Clouds en Robison Crusoe werden door een vakkundige jury beoordeeld met een gemiddelde van 85 punten!