Archief van
Categorie: Geen categorie

VOORJAARSCONCERT

VOORJAARSCONCERT

Ook zo’n zin in het voorjaar? Op zaterdag 25 mei haalt Wilhelmina het zonnetje in huis! We zullen een avond voor u vullen met bekende muziek van onder andere Star Wars en Coldplay, maar ook minder bekende werken, zoals het prachtige Hymn of the Highlands, met ons jongste lid als solist!

Kom en geniet mee op zaterdag 25 mei in De Haven!

Winterconcert 10 februari a.s.

Winterconcert 10 februari a.s.

Zaterdag 10 februari aanstaande bent u van harte welkom op ons winterconcert. Tijdens deze winterse avond nemen we u mee in de wereld van schaatsen, sneeuw en glühwein. U kunt luisteren naar muziek van o.a. de Elfstedentocht, Antarctica, Chronicles Of Narnia en Anton Aus Tirol.

Kaartjes worden aan de deur verkocht, de toegang is €7,50. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee onder begeleiding van een volwassene. Het concert begint om 20.00 uur, u bent welkom vanaf 19.30 uur.

Na afloop bent u welkom in de Nutszaal (Brugstraat 2) voor een glühwein of warme chocolademelk.

Intocht Sinterklaas 2023

Intocht Sinterklaas 2023


Afgelopen zaterdag mochten we met een ensemble van Wilhelmina muziek nootjes strooien bij de intocht van Sinterklaas in Zwammerdam. Het was een nat, maar gezellig feestje!

GROOT ALPHENS COMBI CONCERT

GROOT ALPHENS COMBI CONCERT

Zaterdag 28 oktober j.l. mochten wij deelnemen aan het Groot Alphens Combi Concert in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn. Acht muziekverenigingen uit de gemeente verzorgden de muzikale invulling van deze middag. Er werd een intentie verklaring getekend voor intensievere samenwerking tussen de verschillende verenigingen. Mieke Schouten ondertekende deze verklaring namens Wilhelmina.

We speelden muziekstukken die we aanstaande zaterdag zullen laten horen op het streekfestival in Bodegraven. Zaterdag 4 november kunt u om 12.15 uur naar ons luisteren in het Evertshuis in Bodegraven. Voor meer informatie: Stichting Streekfestival.

Met dank aan Lucienne de Valk voor het beeldmateriaal.

Voorjaarsconcert 1 april a.s.

Voorjaarsconcert 1 april a.s.

Muziekvereniging Wilhelmina nodigt u van harte uit voor haar Voorjaarsconcert op zaterdag 1 april aanstaande in De Haven. We hebben een zeer divers programma voor u, met onder andere muziek van het tv programma Expeditie Robinson, een bewerking van diverse nummers van Stromae en de prachtige gospelcompositie Baba Yetu.

De kaartverkoop is aan de deur vanaf 19.30 uur. Toegang is €7,50 per persoon.

Wilt u gratis ons voorjaarsconcert bezoeken? Word vriend! Vanaf slechts €15,- per jaar mag u zichzelf vriend van Wilhelmina noemen. U ontvangt als dank voor uw vriendschap ieder jaar een gratis toegangskaartje voor ons voorjaarsconcert. Klik hierboven op ‘vriend’ en vul het formulier in.

Kerstconcert – 20 december 2022

Kerstconcert – 20 december 2022

Koor Vivit en Muziekvereniging Wilhelmina nodigen u van harte uit voor een gezamenlijke kerstconcert op dinsdagavond 20 december aanstaande in de dorpskerk te Zwammerdam. U bent welkom vanaf 19.30 uur, het concert begint om 20.00 uur.

Via onderstaande link kunt u uw kaarten bestellen. We vragen €7,50 entree, dit is inclusief koffie of thee in de pauze. U kunt kiezen voor vooraf betalen (bij voorkeur, in verband met de doorloop bij de ingang), of betalen bij binnenkomst.

https://forms.gle/MKiiadvnyJDe9fHg9

Jubileumconcert 75+1 jaar

Jubileumconcert 75+1 jaar

8 oktober 2022

Een jaar geleden hebben wij ons jubileumconcert door het welbekende virus moeten uitstellen. Inmiddels zijn de voorbereidingen weer in volle gang en willen wij u van harte uitnodigen voor dit bijzondere concert op d.v. zaterdag 8 oktober.  

Een stukje historie

75+1 jaar geleden, op 9 september 1946 schreef een oprichtingscomité een vergadering uit. Tijdens deze oprichtingsvergadering gaven 38 leden zich op en werd een bestuur gekozen. De eerste bestuursvergadering en de eerste repetitie volgden. Ook werden 90 aandelen van 25 gulden uitgegeven. Een muziekvereniging was geboren! DINDUA genaamd, Door Inspanning Nuttig, Door Uitspanning Aangenaam.

In 1947 kregen we een vaandel met de naam Wilhelmina, sindsdien dragen we deze naam. In 1958 zijn de aandelen terugbetaald en zijn we schuldenvrij. Eind jaren 60 daalt het ledental, maar begin jaren 80 zijn we weer een grote vereniging met tamboers, majorettes en de fanfare. Diverse bijzondere optredens zijn gedaan, zoals het optreden in het PSV stadion in 1980 met de mars Wilhelmina ter herdenking van de 100e geboortedag van Koningin Wilhelmina der Nederlanden. In 1998 werd het dweilorkest de Maenespuijters aan onze vereniging toegevoegd. Begin van deze eeuw zijn de majorettes opgeheven en een paar jaar later zijn ook de tamboers van het toneel verdwenen.

Tegenwoordig bestaat muziekvereniging Wilhelmina uit een gezellige groep van circa 30 muzikanten, onder leiding van dirigent Bastiaan Peek. Een deel van onze muzikanten vormt samen het dweilorkest de Maenespuijters.

Het concert

Tijdens deze feestelijke avond zal Wilhelmina u meenemen op reis door de tijd, waarbij een veelzijdig en afwisselend programma voor u gespeeld zal worden. Laat u meeslepen door de geschiedenis en word verrast door geluiden van vroeger én muziek uit het heden.

Datum:                Zaterdag 8 oktober 2022
Aanvang:             20.00 uur
Locatie:               De Haven, Ipse de Bruggen
Spoorlaan 19 te Zwammerdam

Vanwege het bijzondere karakter van dit concert mogen wij u de entree kosteloos aanbieden.

‘WE BEGINNEN VAST!’

‘WE BEGINNEN VAST!’

Zaterdag 14 mei aanstaande hopen wij op het terrein van Voetbal Vereniging Zwammerdam (VVZ) een gezellig cultureel evenement neer te zetten. Het terrein waar we uiteindelijk graag onze repetities willen gaan houden in de nieuw te bouwen MFA. Daarom: ‘We beginnen vast!’.

Vanaf 16.30 uur bent u van harte welkom op Spoorlaan 12 A t/m Z. Van circa 17.00 tot 18.00 uur verzorgen wij daar een concert met een zeer divers repertoire. Aansluitend kunt u genieten van de zogeheten ‘derde helft hap’ van VVZ. Ook verzorgt VVZ de verdere catering. Ook vindt hier de voorverkoop voor de spectaculaire voorstellingen van 1672NU! Zwammerdam plaats. Een aanrader voor een fantastische middag of avond uit.

Het culturele evenement op zaterdag 14 mei is vrij toegankelijk. U komt toch ook?

Afgelast: jubileumconcert Wilhelmina

Afgelast: jubileumconcert Wilhelmina

Deze week hebben we helaas moeten besluiten om ons jubileumconcert van 27 november a.s. uit te stellen naar een nog nader te bepalen datum in het nieuwe jaar. Belangrijkste reden hiervoor is dat we denken dat het niet het feest kan worden wat we ons erbij voorstellen.

Als vereniging is dit een heel moeilijk besluit geweest: er zijn al vele voorbereidingen getroffen en de muziekstukken staan al wekenlang op de standaard. Anderzijds willen we dolgraag een spetterend feest, samen met u! Gezien de oplopende besmettingen en de corona maatregelen die weer worden getroffen, zijn we bang dat we dit eind november niet meer kunnen realiseren.

We houden u graag op de hoogte. Zodra een nieuwe datum bekend is, zullen wij dit communiceren naar u. Want, het feestelijke jubileumconcert gaat er komen!

Gluren bij de buren – 5 september a.s.

Gluren bij de buren – 5 september a.s.

Aanstaande zondag, 5 september, zal Wilhelmina van zich laten horen in de vorm van een ensemble. We spelen voor u een aantal bekende nummers, van pop tot filmmuziek. Zing mee met bekende hedendaagse songs, of juist met de gouden klassiekers.

Waar:
Ziendepark te Zwammerdam

Tijd:
14.00 – 14.30 uur
14.45 – 15.15 uur
15.30 – 16.00 uur

Voor meer informatie, zie: www.glurenbijdeburen.nl.