Archief van
Categorie: Geen categorie

Voorjaarsconcert 1 april a.s.

Voorjaarsconcert 1 april a.s.

Muziekvereniging Wilhelmina nodigt u van harte uit voor haar Voorjaarsconcert op zaterdag 1 april aanstaande in De Haven. We hebben een zeer divers programma voor u, met onder andere muziek van het tv programma Expeditie Robinson, een bewerking van diverse nummers van Stromae en de prachtige gospelcompositie Baba Yetu.

De kaartverkoop is aan de deur vanaf 19.30 uur. Toegang is €7,50 per persoon.

Wilt u gratis ons voorjaarsconcert bezoeken? Word vriend! Vanaf slechts €15,- per jaar mag u zichzelf vriend van Wilhelmina noemen. U ontvangt als dank voor uw vriendschap ieder jaar een gratis toegangskaartje voor ons voorjaarsconcert. Klik hierboven op ‘vriend’ en vul het formulier in.

Kerstconcert – 20 december 2022

Kerstconcert – 20 december 2022

Koor Vivit en Muziekvereniging Wilhelmina nodigen u van harte uit voor een gezamenlijke kerstconcert op dinsdagavond 20 december aanstaande in de dorpskerk te Zwammerdam. U bent welkom vanaf 19.30 uur, het concert begint om 20.00 uur.

Via onderstaande link kunt u uw kaarten bestellen. We vragen €7,50 entree, dit is inclusief koffie of thee in de pauze. U kunt kiezen voor vooraf betalen (bij voorkeur, in verband met de doorloop bij de ingang), of betalen bij binnenkomst.

https://forms.gle/MKiiadvnyJDe9fHg9

Jubileumconcert 75+1 jaar

Jubileumconcert 75+1 jaar

8 oktober 2022

Een jaar geleden hebben wij ons jubileumconcert door het welbekende virus moeten uitstellen. Inmiddels zijn de voorbereidingen weer in volle gang en willen wij u van harte uitnodigen voor dit bijzondere concert op d.v. zaterdag 8 oktober.  

Een stukje historie

75+1 jaar geleden, op 9 september 1946 schreef een oprichtingscomité een vergadering uit. Tijdens deze oprichtingsvergadering gaven 38 leden zich op en werd een bestuur gekozen. De eerste bestuursvergadering en de eerste repetitie volgden. Ook werden 90 aandelen van 25 gulden uitgegeven. Een muziekvereniging was geboren! DINDUA genaamd, Door Inspanning Nuttig, Door Uitspanning Aangenaam.

In 1947 kregen we een vaandel met de naam Wilhelmina, sindsdien dragen we deze naam. In 1958 zijn de aandelen terugbetaald en zijn we schuldenvrij. Eind jaren 60 daalt het ledental, maar begin jaren 80 zijn we weer een grote vereniging met tamboers, majorettes en de fanfare. Diverse bijzondere optredens zijn gedaan, zoals het optreden in het PSV stadion in 1980 met de mars Wilhelmina ter herdenking van de 100e geboortedag van Koningin Wilhelmina der Nederlanden. In 1998 werd het dweilorkest de Maenespuijters aan onze vereniging toegevoegd. Begin van deze eeuw zijn de majorettes opgeheven en een paar jaar later zijn ook de tamboers van het toneel verdwenen.

Tegenwoordig bestaat muziekvereniging Wilhelmina uit een gezellige groep van circa 30 muzikanten, onder leiding van dirigent Bastiaan Peek. Een deel van onze muzikanten vormt samen het dweilorkest de Maenespuijters.

Het concert

Tijdens deze feestelijke avond zal Wilhelmina u meenemen op reis door de tijd, waarbij een veelzijdig en afwisselend programma voor u gespeeld zal worden. Laat u meeslepen door de geschiedenis en word verrast door geluiden van vroeger én muziek uit het heden.

Datum:                Zaterdag 8 oktober 2022
Aanvang:             20.00 uur
Locatie:               De Haven, Ipse de Bruggen
Spoorlaan 19 te Zwammerdam

Vanwege het bijzondere karakter van dit concert mogen wij u de entree kosteloos aanbieden.

‘WE BEGINNEN VAST!’

‘WE BEGINNEN VAST!’

Zaterdag 14 mei aanstaande hopen wij op het terrein van Voetbal Vereniging Zwammerdam (VVZ) een gezellig cultureel evenement neer te zetten. Het terrein waar we uiteindelijk graag onze repetities willen gaan houden in de nieuw te bouwen MFA. Daarom: ‘We beginnen vast!’.

Vanaf 16.30 uur bent u van harte welkom op Spoorlaan 12 A t/m Z. Van circa 17.00 tot 18.00 uur verzorgen wij daar een concert met een zeer divers repertoire. Aansluitend kunt u genieten van de zogeheten ‘derde helft hap’ van VVZ. Ook verzorgt VVZ de verdere catering. Ook vindt hier de voorverkoop voor de spectaculaire voorstellingen van 1672NU! Zwammerdam plaats. Een aanrader voor een fantastische middag of avond uit.

Het culturele evenement op zaterdag 14 mei is vrij toegankelijk. U komt toch ook?

Afgelast: jubileumconcert Wilhelmina

Afgelast: jubileumconcert Wilhelmina

Deze week hebben we helaas moeten besluiten om ons jubileumconcert van 27 november a.s. uit te stellen naar een nog nader te bepalen datum in het nieuwe jaar. Belangrijkste reden hiervoor is dat we denken dat het niet het feest kan worden wat we ons erbij voorstellen.

Als vereniging is dit een heel moeilijk besluit geweest: er zijn al vele voorbereidingen getroffen en de muziekstukken staan al wekenlang op de standaard. Anderzijds willen we dolgraag een spetterend feest, samen met u! Gezien de oplopende besmettingen en de corona maatregelen die weer worden getroffen, zijn we bang dat we dit eind november niet meer kunnen realiseren.

We houden u graag op de hoogte. Zodra een nieuwe datum bekend is, zullen wij dit communiceren naar u. Want, het feestelijke jubileumconcert gaat er komen!

Gluren bij de buren – 5 september a.s.

Gluren bij de buren – 5 september a.s.

Aanstaande zondag, 5 september, zal Wilhelmina van zich laten horen in de vorm van een ensemble. We spelen voor u een aantal bekende nummers, van pop tot filmmuziek. Zing mee met bekende hedendaagse songs, of juist met de gouden klassiekers.

Waar:
Ziendepark te Zwammerdam

Tijd:
14.00 – 14.30 uur
14.45 – 15.15 uur
15.30 – 16.00 uur

Voor meer informatie, zie: www.glurenbijdeburen.nl.

Koningsdag 2021

Koningsdag 2021

Koningsspelen, kleedjesmarkt, suikerspinnen, popcorn, ijsjes eten, gezellige muziek in het dorp en via de televisie de koninklijke familie volgen op de verjaardag van onze Koning. Ook dit jaar vieren we Koningsdag, maar wel op een andere manier dan hoe we met al onze mooie tradities gewend zijn.

Zoals de meeste Dammenaren wel bekend is, rijden wij traditioneel op Koningsdag met een aantal muzikanten op een kar door het dorp voor een reveille. Vorig jaar hebben we dit moeten overslaan, maar dit jaar mochten we weer! U zult begrijpen dat met elkaar op een kar niet past binnen de geldende maatregelen. Daarom begonnen we dit jaar in zes groepjes met in totaal veertien muzikanten verspreid door Zwammerdam. Vanaf 8.15 uur hebben wij ons laten horen op verschillende plekken in het dorp. Zo’n 20 minuten later was iedereen aangekomen bij de kerk en speelden we, verspreid rondom de kerk, nogmaals gezamenlijk de reveille. We hopen dat wij u hiermee een feestelijk begin van Koningsdag 2021 hebben kunnen bezorgen.

Wij als muzikanten van Wilhelmina hebben enorm van dit moment genoten en hopen u gauw weer te mogen ontmoeten op één van onze concerten. Houdt u onze social media en website in de gaten voor de ontwikkelingen rondom ons jubileumconcert eind november 2021.

Wilhelmina Bingo

Wilhelmina Bingo

Bij Wilhelmina houden we van muziek maken. We bereiden ons tijdens onze wekelijkse repetities voor op een concert, op deelname aan een festival of op een mooie prestatie tijdens een concours. Dit seizoen konden we vanaf september met elkaar muziek maken, zelfs met de toen geldende corona maatregelen. Er was geen uitzicht op een concert, festival of concours, maar het samen muciseren is erg waardevol: het geeft ontspanning en afleiding. Op 8 december hadden we onze laatste repetitie: een week later zaten we in een strenge lockdown vanwege toenemende besmettingen. Inmiddels is er wat versoepeling geweest voor jongeren, maar uitzicht op gezamenlijk repeteren door Wilhelmina is er helaas nog niet.

In deze bijzondere tijd hebben we iedere maand contact via ZOOM, een online bijeenkomst waarbij we elkaar even ‘zien’ en spreken. Tijdens de vorige lockdown hebben we geprobeerd via dit ‘samenzijn’ muziek te maken. Vanwege de vertraging met het internet gaf dat de nodige hilariteit, maar een muzikaal hoogstandje bleef uit.

Daarom geven we tijdens deze lockdown op een andere manier invulling aan onze online bijeenkomsten. Zo hebben we afgelopen week een online Bingo gespeeld. Met bijna dertig muzikanten in beeld werden dit keer nummertjes opgelezen, in plaats van gespeeld. Een valse bingo betekende een liedje voorspelen. Blijkbaar was de verbinding goed: niemand hoefde iets voor te dragen. Tijdens het controleren van de bingo kaart werd muziek gedraaid die in het verleden door Wilhelmina is gespeeld op concerten. Dat zijn fijne herinneringen en hopelijk mogen we zeer binnenkort weer nieuwe herinneringen maken met elkaar.

Voor nu maken we er het beste van en hopelijk kunnen we gauw weer van ons laten horen!

Deze Bingo is mede mogelijk gemaakt door Bakkerij Blom, Supermarkt Zwammerdam, Sfeer Interieur, restaurant ‘t Zwaantje en Hubo Bodegraven. Veel dank voor de fantastische prijzen!

75 jaar bevrijding

75 jaar bevrijding

Vandaag is het een bijzondere dag voor Nederland. We herdenken 75 jaar bevrijding maar hebben te maken met alle maatregelen die de Corona crisis met zich meebrengt.

Als Muziekvereniging Wilhelmina kunnen we sinds medio maart niet meer repeteren en is het nog onduidelijk wanneer en hoe onze activiteiten doorgang kunnen vinden.

Toch hebben we de afgelopen tijd niet stilgezeten en met bijgaande productie willen we onze boodschap doorgeven: We’ll meet again!

Leden en bestuur van Fanfare Muziekvereniging Wilhelmina Zwammerdam.

Streekfestival 2019

Streekfestival 2019

In voorbereiding op deelname aan het concours in Hoofddorp neemt Wilhelmina weer deel aan het Streekfestival in Bodegraven op zaterdag 2 november.
U bent natuurlijk van harte welkom om te komen luisteren naar de muziekstukken die het orkest de afgelopen periode heeft ingestudeerd.

Toegangskaartjes zijn aan de zaal (Everthuis, Bodegraven) te verkrijgen. De zaal is om 12.00 open en we starten om 12.15

Wij hopen u te mogen ontmoeten.