Jubileumconcert 75+1 jaar

Jubileumconcert 75+1 jaar

8 oktober 2022

Een jaar geleden hebben wij ons jubileumconcert door het welbekende virus moeten uitstellen. Inmiddels zijn de voorbereidingen weer in volle gang en willen wij u van harte uitnodigen voor dit bijzondere concert op d.v. zaterdag 8 oktober.  

Een stukje historie

75+1 jaar geleden, op 9 september 1946 schreef een oprichtingscomité een vergadering uit. Tijdens deze oprichtingsvergadering gaven 38 leden zich op en werd een bestuur gekozen. De eerste bestuursvergadering en de eerste repetitie volgden. Ook werden 90 aandelen van 25 gulden uitgegeven. Een muziekvereniging was geboren! DINDUA genaamd, Door Inspanning Nuttig, Door Uitspanning Aangenaam.

In 1947 kregen we een vaandel met de naam Wilhelmina, sindsdien dragen we deze naam. In 1958 zijn de aandelen terugbetaald en zijn we schuldenvrij. Eind jaren 60 daalt het ledental, maar begin jaren 80 zijn we weer een grote vereniging met tamboers, majorettes en de fanfare. Diverse bijzondere optredens zijn gedaan, zoals het optreden in het PSV stadion in 1980 met de mars Wilhelmina ter herdenking van de 100e geboortedag van Koningin Wilhelmina der Nederlanden. In 1998 werd het dweilorkest de Maenespuijters aan onze vereniging toegevoegd. Begin van deze eeuw zijn de majorettes opgeheven en een paar jaar later zijn ook de tamboers van het toneel verdwenen.

Tegenwoordig bestaat muziekvereniging Wilhelmina uit een gezellige groep van circa 30 muzikanten, onder leiding van dirigent Bastiaan Peek. Een deel van onze muzikanten vormt samen het dweilorkest de Maenespuijters.

Het concert

Tijdens deze feestelijke avond zal Wilhelmina u meenemen op reis door de tijd, waarbij een veelzijdig en afwisselend programma voor u gespeeld zal worden. Laat u meeslepen door de geschiedenis en word verrast door geluiden van vroeger én muziek uit het heden.

Datum:                Zaterdag 8 oktober 2022
Aanvang:             20.00 uur
Locatie:               De Haven, Ipse de Bruggen
Spoorlaan 19 te Zwammerdam

Vanwege het bijzondere karakter van dit concert mogen wij u de entree kosteloos aanbieden.

Reacties zijn gesloten.