5 mei! Start Liberty Tour Zwammerdam

5 mei! Start Liberty Tour Zwammerdam

5 mei! Start Liberty Tour Zwammerdam.

Op 5 mei zetten wij Zwammerdam op de kaart! Want de voertuigen van de Liberty Tour zullen zich in ons dorp gaan verzamelen.  De Liberty Tour is een colonne voertuigen uit de tijd van de bevrijding van Nederland. In 1945, heeft de Prinses Irene brigade ten tijde van de bevrijding een bevrijdingsroute gereden in onze regio. Op 5 mei a.s. zal de Liberty Tour deze zelfde route weer rijden. Alle voertuigen, en het zijn er heel veel, verzamelen zich in Zwammerdam voor de start van deze rit.

Het verzamelen der voertuigen vindt plaats vanaf 7.00u, en om 9.15u zal de karavaan vertrekken, via Alphen aan den Rijn, naar eindbestemming Den Haag.

Van 8:00-9:00u zal het Oranje Comité een ontbijt organiseren op het Plein voor alle inwoners van Zwammerdam,  en andere geïnteresseerden, samen met de chauffeurs en bijrijders van de voertuigen. Tevens zal er een passende muzikale show zijn van de Band Of Liberation, samen met Zwammerdams Wilhelmina.

Vanaf 8:45 zijn we allen welkom voor een gezellige nazit in de Nutszaal, waar ZAT voor koffie en/of thee zal zorgen. Komt u ook?

Als u in de gelegenheid wilt zijn om alle bijzondere voertuigen van dichtbij te bekijken en in een authentieke omgeving de sfeer van de bevrijding wilt opsnuiven, dan kan dat in Zwammerdam. Komt langs, ontbijt mee, ( tegen een geringe vergoeding) en geniet met ons mee!

Programma 5 mei.

7.00u: verzamelen van de voertuigen in het dorp.

8.00u: start feestelijkheden met gezamenlijk ontbijt berijders voertuigen en inwoners.

8.00u: optreden Band Of Liberty.

8.15-8.30u: aankomst lopers met bevrijdingsvuur, vanuit Wageningen, ontsteken bevrijdingsvuur op het Plein

8.30u: Optreden muziekvereniging Wilhelmina

8:45u: Nutszaal open voor koffie en gebak, verzorgd door ZAT

9.00u: Sein tot vertrek door Mw. Spies, burg. Alphen ad   Rijn

9.15u: Vertrek voertuigen naar Alphen aan den Rijn en Den Haag

9.30u: Nazit met koffie en gebak in de Nutszaal

Reacties zijn gesloten.