Archief van
Categorie: Nieuws

Rondje Damme

Rondje Damme

Zaterdag 10 juli hebben we letterlijk weer eens van ons kunnen laten horen. Met ons dweilorkest ‘de Maenespuijters’ liepen wij van 12.00 tot 14.00 uur door Zwammerdam voor wat muzikaal vertier. Wat was het fijn om te spelen voor zo’n enthousiast publiek! Bedankt voor uw aanwezigheid op verschillende plekken door het dorp, het was een gezellige middag! We hopen dat u er net zo van genoten heeft.

Muziek Speurtocht – Nog een keer!

Muziek Speurtocht – Nog een keer!

Wat hebben we leuke en enthousiaste reacties van jullie mogen ontvangen op de muziek speurtocht die we de eerste week van februari hadden georganiseerd! We mochten al vele vrolijk gekleurde goodiebags rondbrengen. En we willen nóg meer kinderen blij maken! Daarom doen we het gewoon nog een keer.

Dus: heb je de muziek speurtocht nog niet kunnen lopen? Het is bijna vakantie en daarom hangen wij de posters met QR codes nog een keertje op. Van 20 tot en met 28 februari heb je de kans om alsnog de code te kraken en een goodiebag aan te vragen. Print de schatkaart hieronder. De muzieknootjes op de kaart geven aan waar je een poster kunt vinden.

Nog even een herhaling:
De QR code op elke poster kun je scannen, dan krijg je een filmpje te zien met leuke weetjes én je krijgt een geheime letter. Heb je geen telefoon mee (als je bijvoorbeeld zelf of met een paar vriendjes de speurtocht doet), dan kun je een kaartje meenemen op de plek van de poster en de filmpjes thuis bekijken.

Als je alle filmpjes hebt bekeken, heb je in totaal 10 letters verzameld op je schatkaart en kun je de code kraken. Mail je ons het codewoord en je adres? Emailadres: pr@wilhelminazwammerdam.nl. Dan komen wij een goodiebag bij je thuis brengen. Let op: enkel voor adressen in Zwammerdam.

Om jullie een klein beetje op weg te helpen, krijg je alvast een eerste aanwijzing: kunnen jullie op de kaart vinden waar de Oranje Nassauschool staat…?

Hebben jullie een goede speurneus?

Veel succes en plezier!

Muziek Speurtocht

Muziek Speurtocht

Wat is het gek hè? Zo zonder school en jullie vriendjes. Dat vinden wij van muziekvereniging Wilhelmina ook. Daarom hebben wij een leuke muziek speurtocht voor jullie opgezet. Hebben jullie daar zin in?Er hangen – van maandag 1 tot en met zaterdag 6 februari – 10 posters in Zwammerdam waar een QR code op staat. Je herkent ze wel, want ze lijken op jullie schatkaart. Nu hoor ik je al denken: een schatkaart..? Ja! Als je hieronder kijkt, zie je een échte schatkaart die aanwijzingen geeft hoe je de posters kunt vinden. Kijk maar eens goed naar de muzieknootjes op de kaart.De QR code op elke poster kun je scannen, dan krijg je een filmpje te zien met leuke weetjes én je krijgt een geheime letter. Heb je geen telefoon mee (als je bijvoorbeeld zelf of met een paar vriendjes de speurtocht doet), dan kun je een kaartje meenemen op de plek van de poster en de filmpjes thuis bekijken.Als je alle filmpjes hebt bekeken, heb je in totaal 10 letters verzameld op je schatkaart en kun je de code kraken. Mail je ons het codewoord en je adres? Dan komen wij op vrijdag 5 of zaterdag 6 februari een goodiebag bij je thuis brengen. Let op: enkel voor adressen in Zwammerdam.Om jullie een klein beetje op weg te helpen, krijg je alvast een eerste aanwijzing: kunnen jullie op de kaart vinden waar de Oranje Nassauschool staat…?Hebben jullie een goede speurneus?Veel succes en plezier!

Kerstgroet 2020

Kerstgroet 2020

Op 8 december j.l. hadden wij onze wekelijkse repetitie. We besloten een aantal kerstnummers op te nemen. Het leek wat vroeg, maar niets bleek minder waar. Een week later zaten we in een strenge lockdown. Alles ligt stil, dus ook onze wekelijkse repetities.

In deze bijzondere tijd, waarin het bijwonen van een kerstconcert of kerstnachtdienst geen vanzelfsprekendheid meer is, werden wij enthousiast van het idee toch wat fijne kerstmuziek met u te kunnen delen.

Op de valreep hebben wij onder andere het prachtige Mary’s Boy Child van Philip Sparke mogen opnemen in de dorpskerk van Zwammerdam.

Muziekvereniging Wilhelmina wil u fijne feestdagen en een gezond en muzikaal nieuwjaar wensen met deze kerstgroet!

We hopen u in 2021 weer te mogen begroeten bij één van onze concerten of optredens.

Wilhelmina in tijden van Corona

Wilhelmina in tijden van Corona

Het is ruim een jaar geleden dat Muziekvereniging Wilhelmina op concours ging naar Hoofddorp. We speelden mooie stukken en we kregen een goede beoordeling van de jury. Daarna gingen we repeteren voor Proms in het Park, een mooi evenement georganiseerd door het Oranjecomité om met Koningsdag uit te gaan voeren. We hadden een mooi orkest samengesteld met veel Friends, hadden eind januari een workshop gedaan onder leiding van leden van het Metropole orkest en hadden ook al gerepeteerd met de band Little Stef. Dinsdag 10 maart bleek de laatste repetitie te zijn. Geen Proms en geen repetities meer.

25 januari 2020: workshop Wilhelmina & Friends onder leiding van het Metroplole orkest

Wat te doen? Na een paar weken startten we met digitale ontmoetingen en daarna digitale repetities. Een beetje behelpen, maar we hadden contact met elkaar en maakten muziek, weliswaar meespelend met een opname en ook alleen als de thuissituatie het toeliet. Er waren wat muzikale initiatieven zoals het spelen van het Wilhelmus op Koningsdag bij ieder thuis. Ook werd  op 4 mei signaal taptoe gespeeld vanaf de Dorpskerk en bij diverse leden thuis. We speelden thuis onze eigen partij in van “We’ll meet again” en daar werd een leuke mix van gemaakt. Maar we misten wel het samen spelen.

4 mei 2020: Wilhelmina speelt We’ll meet again, thuisopnames samengevoegd

Toen de maatregelen versoepelden bleef het een aantal weken onduidelijk welke maatregelen nodig waren om verantwoord te kunnen gaan repeteren. Vanaf 16 juni zijn we opgestart met maximaal 8 muzikanten in de Nutszaal.

16 juni 2020: eerste repetitie na de Corona uitbraak, eerst in ensembles

Vanaf juli kon de groep groter worden en met aanpassingen aan de ventilatie en een aangepaste opstelling kunnen we vanaf september weer met de hele fanfare repeteren, alles conform de voorschriften van het KNMO, de organisatie van muziekverenigingen en het RIVM.

Augustus 2020: de ventilatie wordt getest en de stoelen staan op de juiste afstand

Ook in de gedeeltelijke lockdown mogen we blijven repeteren, omdat muziekbeoefening als maatschappelijk wenselijk benoemd is. Toch zijn we niet compleet op de repetities. Sommige leden zitten in een risicogroep, anderen hebben veel kwetsbare contacten. Wat ook anders is dan normaal is dat er geen optredens gepland zijn waar we naar toe werken. We hebben wel plannen om opnames te gaan maken van een aantal kerstnummers, maar verder repeteren we vast voor het moment dat we u weer kunnen ontmoeten met onze muziek.

Door de huidige omstandigheden hebben we helaas minder inkomsten uit optredens en acties, terwijl de kosten wel doorlopen. We willen u vragen om een eenmalige bijdrage, of word Vriend van Wilhelmina.

Tot slot willen we u graag mee terug nemen naar ons laatste concert, het concours in Hoofddorp. Daar zijn mooie opnames van gemaakt. Wij spelen Festa Paesana van componist Jacob de Haan. Het stuk gaat over een dorpsfeest, iets waar we met z’n allen zo zeer naar uitzien. Luistert u met plezier!

16 november 2019: Wilhelmina op concours in Hoofddorp

Deelname Streekfestival 2018

Deelname Streekfestival 2018

Op zaterdag 3 november neemt Wilhelmina weer deel aan het Streekfestival in Bodegraven.
U bent natuurlijk van harte welkom om te komen luisteren naar de muziekstukken die het orkest de afgelopen periode heeft ingestudeerd.

Toegangskaartjes zijn aan de zaal (Everthuis, Bodegraven) te verkrijgen. De zaal is om 13.45 open en we starten om 14.00

Wij hopen u te mogen ontmoeten.

Ride for the Roses

Ride for the Roses

Zondag 9 september was Wilhelmina met een ensemble aanwezig op de ‘loswal’ om alle deelnemers een muzikaal hart onder de riem te steken.