Archief van
Categorie: Nieuws

Concours in beeld: Wilhelmina Zwammerdam speelt De Haan

Concours in beeld: Wilhelmina Zwammerdam speelt De Haan

Geen concoursen dit jaar. Gelukkig hebben we de beelden nog. Klankwijzer.tv maakte vorig jaar registraties van diverse concoursen voor blaasorkesten en slagwerkgroepen. In de serie Concours in beeld haalt KNMO Klankwijzer in de digitale uitgave aan de hand van beeld, geluid en tekst een willekeurige concoursopname voor het voetlicht.

In de aflevering van deze week speelt Muziekvereniging Wilhelmina uit Zwammerdam op 16 november 2019 tijdens het gezamenlijk concertconcours van de Muziekbond Noord-Holland-Utrecht en Zuid-Hollandse Bond van Muziekverenigingen het werk Festa Paesana van Jacob de Haan. Ga naar pagina 20 in de digitale uitgave van klankwijzer deze week en geniet van deze mooie uitvoering: KLIK HIER

Deelname Streekfestival 2018

Deelname Streekfestival 2018

Op zaterdag 3 november neemt Wilhelmina weer deel aan het Streekfestival in Bodegraven.
U bent natuurlijk van harte welkom om te komen luisteren naar de muziekstukken die het orkest de afgelopen periode heeft ingestudeerd.

Toegangskaartjes zijn aan de zaal (Everthuis, Bodegraven) te verkrijgen. De zaal is om 13.45 open en we starten om 14.00

Wij hopen u te mogen ontmoeten.

Ride for the Roses

Ride for the Roses

Zondag 9 september was Wilhelmina met een ensemble aanwezig op de ‘loswal’ om alle deelnemers een muzikaal hart onder de riem te steken.

Op Koningsdag wordt er weer perkgoed verkocht door en voor Muziekvereniging Wilhelmina.
De voorverkoop vindt plaats op 26 april in de garage van Fa. Blom aan de Vinkebuurt 116 van
8.30 tot 16.00 uur.
Tijdens Koningsdag kunt u terecht op de vrijmarkt in het Ziendepark.

5 mei! Start Liberty Tour Zwammerdam

5 mei! Start Liberty Tour Zwammerdam

5 mei! Start Liberty Tour Zwammerdam.

Op 5 mei zetten wij Zwammerdam op de kaart! Want de voertuigen van de Liberty Tour zullen zich in ons dorp gaan verzamelen.  De Liberty Tour is een colonne voertuigen uit de tijd van de bevrijding van Nederland. In 1945, heeft de Prinses Irene brigade ten tijde van de bevrijding een bevrijdingsroute gereden in onze regio. Op 5 mei a.s. zal de Liberty Tour deze zelfde route weer rijden. Alle voertuigen, en het zijn er heel veel, verzamelen zich in Zwammerdam voor de start van deze rit.

Het verzamelen der voertuigen vindt plaats vanaf 7.00u, en om 9.15u zal de karavaan vertrekken, via Alphen aan den Rijn, naar eindbestemming Den Haag.

Van 8:00-9:00u zal het Oranje Comité een ontbijt organiseren op het Plein voor alle inwoners van Zwammerdam,  en andere geïnteresseerden, samen met de chauffeurs en bijrijders van de voertuigen. Tevens zal er een passende muzikale show zijn van de Band Of Liberation, samen met Zwammerdams Wilhelmina.

Vanaf 8:45 zijn we allen welkom voor een gezellige nazit in de Nutszaal, waar ZAT voor koffie en/of thee zal zorgen. Komt u ook?

Als u in de gelegenheid wilt zijn om alle bijzondere voertuigen van dichtbij te bekijken en in een authentieke omgeving de sfeer van de bevrijding wilt opsnuiven, dan kan dat in Zwammerdam. Komt langs, ontbijt mee, ( tegen een geringe vergoeding) en geniet met ons mee!

Programma 5 mei.

7.00u: verzamelen van de voertuigen in het dorp.

8.00u: start feestelijkheden met gezamenlijk ontbijt berijders voertuigen en inwoners.

8.00u: optreden Band Of Liberty.

8.15-8.30u: aankomst lopers met bevrijdingsvuur, vanuit Wageningen, ontsteken bevrijdingsvuur op het Plein

8.30u: Optreden muziekvereniging Wilhelmina

8:45u: Nutszaal open voor koffie en gebak, verzorgd door ZAT

9.00u: Sein tot vertrek door Mw. Spies, burg. Alphen ad   Rijn

9.15u: Vertrek voertuigen naar Alphen aan den Rijn en Den Haag

9.30u: Nazit met koffie en gebak in de Nutszaal