Wilhelmina in tijden van Corona

Wilhelmina in tijden van Corona

Het is ruim een jaar geleden dat Muziekvereniging Wilhelmina op concours ging naar Hoofddorp. We speelden mooie stukken en we kregen een goede beoordeling van de jury. Daarna gingen we repeteren voor Proms in het Park, een mooi evenement georganiseerd door het Oranjecomité om met Koningsdag uit te gaan voeren. We hadden een mooi orkest samengesteld met veel Friends, hadden eind januari een workshop gedaan onder leiding van leden van het Metropole orkest en hadden ook al gerepeteerd met de band Little Stef. Dinsdag 10 maart bleek de laatste repetitie te zijn. Geen Proms en geen repetities meer.

25 januari 2020: workshop Wilhelmina & Friends onder leiding van het Metroplole orkest

Wat te doen? Na een paar weken startten we met digitale ontmoetingen en daarna digitale repetities. Een beetje behelpen, maar we hadden contact met elkaar en maakten muziek, weliswaar meespelend met een opname en ook alleen als de thuissituatie het toeliet. Er waren wat muzikale initiatieven zoals het spelen van het Wilhelmus op Koningsdag bij ieder thuis. Ook werd  op 4 mei signaal taptoe gespeeld vanaf de Dorpskerk en bij diverse leden thuis. We speelden thuis onze eigen partij in van “We’ll meet again” en daar werd een leuke mix van gemaakt. Maar we misten wel het samen spelen.

4 mei 2020: Wilhelmina speelt We’ll meet again, thuisopnames samengevoegd

Toen de maatregelen versoepelden bleef het een aantal weken onduidelijk welke maatregelen nodig waren om verantwoord te kunnen gaan repeteren. Vanaf 16 juni zijn we opgestart met maximaal 8 muzikanten in de Nutszaal.

16 juni 2020: eerste repetitie na de Corona uitbraak, eerst in ensembles

Vanaf juli kon de groep groter worden en met aanpassingen aan de ventilatie en een aangepaste opstelling kunnen we vanaf september weer met de hele fanfare repeteren, alles conform de voorschriften van het KNMO, de organisatie van muziekverenigingen en het RIVM.

Augustus 2020: de ventilatie wordt getest en de stoelen staan op de juiste afstand

Ook in de gedeeltelijke lockdown mogen we blijven repeteren, omdat muziekbeoefening als maatschappelijk wenselijk benoemd is. Toch zijn we niet compleet op de repetities. Sommige leden zitten in een risicogroep, anderen hebben veel kwetsbare contacten. Wat ook anders is dan normaal is dat er geen optredens gepland zijn waar we naar toe werken. We hebben wel plannen om opnames te gaan maken van een aantal kerstnummers, maar verder repeteren we vast voor het moment dat we u weer kunnen ontmoeten met onze muziek.

Door de huidige omstandigheden hebben we helaas minder inkomsten uit optredens en acties, terwijl de kosten wel doorlopen. We willen u vragen om een eenmalige bijdrage, of word Vriend van Wilhelmina.

Tot slot willen we u graag mee terug nemen naar ons laatste concert, het concours in Hoofddorp. Daar zijn mooie opnames van gemaakt. Wij spelen Festa Paesana van componist Jacob de Haan. Het stuk gaat over een dorpsfeest, iets waar we met z’n allen zo zeer naar uitzien. Luistert u met plezier!

16 november 2019: Wilhelmina op concours in Hoofddorp

Reacties zijn gesloten.