Koningsdag 2021

Koningsdag 2021

Koningsspelen, kleedjesmarkt, suikerspinnen, popcorn, ijsjes eten, gezellige muziek in het dorp en via de televisie de koninklijke familie volgen op de verjaardag van onze Koning. Ook dit jaar vieren we Koningsdag, maar wel op een andere manier dan hoe we met al onze mooie tradities gewend zijn.

Zoals de meeste Dammenaren wel bekend is, rijden wij traditioneel op Koningsdag met een aantal muzikanten op een kar door het dorp voor een reveille. Vorig jaar hebben we dit moeten overslaan, maar dit jaar mochten we weer! U zult begrijpen dat met elkaar op een kar niet past binnen de geldende maatregelen. Daarom begonnen we dit jaar in zes groepjes met in totaal veertien muzikanten verspreid door Zwammerdam. Vanaf 8.15 uur hebben wij ons laten horen op verschillende plekken in het dorp. Zo’n 20 minuten later was iedereen aangekomen bij de kerk en speelden we, verspreid rondom de kerk, nogmaals gezamenlijk de reveille. We hopen dat wij u hiermee een feestelijk begin van Koningsdag 2021 hebben kunnen bezorgen.

Wij als muzikanten van Wilhelmina hebben enorm van dit moment genoten en hopen u gauw weer te mogen ontmoeten op één van onze concerten. Houdt u onze social media en website in de gaten voor de ontwikkelingen rondom ons jubileumconcert eind november 2021.

Reacties zijn gesloten.